На Закарпатті розпочинається операція “Берег”

Розпочалося спекотне літо, й кількість бажаючих відпочити на березі річки, у затишку ліса значно зросла.

Проте відпочинок на природі пов’язаний і з певною небезпекою. Особливо слід пильнувати дітей.

Щороку на території України проводиться профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Берег» з метою забезпечення безпеки громадян, насамперед дітей, в місцях розташування санаторіїв, туристичних баз, будинків відпочинку, кемпінгів, лісопаркових зон під час курортно-оздоровчого сезону.

На жаль, наші відпочиваючі не завжди пам’ятають про охорону навколишнього середовища, про збереження дарів природи. Прикро спостерігати галявини, вкриті пластиковими пляшками та посудом, поміж яких красуються польові квіти, та й правил пожежної безпеки під час відпочинку далеко не всі дотримуються.

Працівниками Ужгородського районного відділу міліції систематично проводяться заходи контролю за дотриманням пожежної безпеки у місцях масового відпочинку людей, що розташовані поруч з лісовими масивами та забезпечення протипожежного захисту хлібних ланів.

Наслідком необережного поводження з вогнем можливе виникнення лісових пожеж. Також небезпечні дії здійснюють мешканці сіл випалюючи стерні , рослинність та залишки опалого листя на земельних ділянках. Крім небезпеки пожежі за такі дії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальності.

 Катерина Рокітянська, Ужгородський РВ УМВС