Злодія вбило струмом

23 квітня у результаті несанкціонованого проникнення в розподільчу установку (РУ-10 кВ) Ужгородського РЕМ ПАТ «Закарпаттяобленерго» з метою крадіжки кольорових металів був уражений електродугою житель обласного центру, 1963 р.н.

Незважаючи на зусилля медиків, чоловік наступного дня помер… І хоча про цю НП, аби попередити подібні трагедії в майбутньому, разом з нашим сайтом розповіли більшість ЗМІ Закарпаття, охочих до «дармового» металу, на жаль, ще вистачає.

…Після другої години ночі на пульт чергового диспетчера Хустського РЕМ ПАТ «Закарпаттяобленерго» надійшов тривожний дзвінок: у закритій трансформаторній підстанції с. Бороняво виявлено сторонню особу, смертельно травмовану електрострумом. Судячи з того, що поруч із загиблим (ним виявився місцевий житель Михайло Г., 1986 р.н.) знаходилася сумка з набором ключів та інструментів, чоловік проник у високовольтну комірку РУ-10 кВ з метою крадіжки все тих же злощасних кольорових металів… Звісно, що всі крапки над «і» в цій трагічній історії зможе поставити лише слідство, однак людини вже не повернути. Як і бодай відчути розпач, біль від раптової втрати рідної людини близьких і родичів, молодої вдови, семирічного сина. Чи варті їхні сльози кількох шматків металу? Про це, мабуть, повинні в першу чергу подумати ті, хто готовий, незважаючи на численні попередження, все ж ризикнути власним життям…

Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області