Бібліотекарі Закарпаття приймали у Рахові колег з Івано-Франківщини

В рамках програми «Бібліоміст» бібліотекарі Закарпаття приймали групу колег з Івано-Франківщини. Мета зустрічі – обмін досвідом по впровадженню нових послуг у діяльність бібліотек. Базою зустрічі стала Рахівська центральна районна бібліотека.

Колеги з Прикарпаття – директори обласних та центральних районних, міських бібліотек використали зустріч із закарпатськими колегами, щоб накреслити дальші плани співпраці, активізувати обмін досвідом та лекторами Регіональних тренінгових центрів.

Про бібліотечне Закарпаття, успіхи та проблеми розповіла гостям директор Закарпатської ОУНБ ім. Ф. Потушняка Людмила Григаш.

Ознайомившись з підготовленою господарями зустрічі презентацією, роботою бібліотеки, зокрема краєзнавчого сектору, прикладами послуг для громади села Ділове, керівник Івано-Франківської делегації Людмила Бабій висловила задоволення побаченим, звернула увагу на цікавий і потрібний досвід, надбаний рахівчанами.

Гості відзначили чудовий матеріальний стан центральних бібліотек, сучасний дизайн та оформлення, креатив в організації просвітницьких заходів, спрямованих на інформаційне забезпечення місцевих громад.

Під час зустрічі були обговорені і проблеми, що виникають на місцях, а також пошук шляхів їх вирішення.

Зустріч завершилася у робочому кабінеті голови Рахівської РДА Дмитра Андріюка. Розмова точилася навколо питань співпраці з владними структурами для сприяння розвитку місцевих громад. Як виявилося, Дмитро Дмитрович з тих керівників, що розуміють важливість роботи, розпочатої бібліотеками району, всіляко підтримують їх вдалі ідеї та починання.