Керівництво Закарпатської облради приймало своїх колег з краю Височина

Як уже повідомлялося, в Закарпатті, з робочим візитом, побувала делегація краю Височина на чолі з керівником крайового уряду, головою правління благодійного фонду «Віза» Зденеком Кадлецом.

Чеські гості побували на об’єктах соціальної сфери, на яких здійснюються цьогоріч спільні інвестиційні проекти. Сьогодні в Ужгородській ЗОШ №3 вони ознайомилися з станом реконструкції приміщення для кабінету з вивчення чеської мови. В УжНУ відбулася їх зустріч з керівництвом університету, під час якої обговорено перспективи наукового співробітництва між вищими навчальними закладами двох регіонів. Гості від імені книгарні міста Літомисль передали також навчальному закладу 2 тисячі книг для вивчення чеської мови.

В обласній раді відбулась зустріч членів делегації з головою ради Іваном Балогою, в якій взяли також участь керуючий справами виконавчого апарату Михайло Попович, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету, директор благодійного фонду «Віза» Володимир Чубірко.

В ході зустрічі було обговорено стан реалізації цьогорічних проектів співробітництва між двома регіонами та порядок відбору спільних проектів для реалізації на 2014 рік, намічено програму візиту у вересні нинішнього року офіційної делегації краю Височина на чолі з гетьманом краю Їржі Бєгоунеком та програму проведення Днів української культури в краї Височина 6-9 листопада 2013 року.

Від імені депутатського корпусу обласної ради, територіальних громад та від себе особисто Іван Балога подякував чеським партнерам за ту велику фінансову допомогу, яку край Височина надає Закарпаттю для розв’язання соціальних проблем, і висловив впевненість, що і надалі співпраця двох регіонів набуватиме нового розвитку і поглиблення.

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради