У закарпатському селі Дубриничі вирішили питання води

Проведення виїзних прийомів громадян керівництвом району забезпечує вирішення злободенних питань життєдіяльності населення, вивчення громадської думки про роботу органів територіальних громад району.

Одним з приорітетних питань у роботі голови районної ради Анатолія Перцева є питання розвитку територіальних громад району та розвиток медичної і освітньої галузей. На виїзному прийомі громадян в с.Дубриничі , який проводився в січні місяці керівник району визначив, що в Дубриницькій АЗПСМ головною проблемою належного функціонування установи є відсутність водопостачання .

Керівник звернув увагу і на те, що установа працює лише до 16 години. А хто ж тоді обслуговує жителів, яким потрібне надання медичної допомоги у вечірній час? Можливо було б доцільно передивитись графік роботи установи таким чином, аби врахувати інтереси всіх жителів населеного пункту, яких в Дубриничах- біля 2,5 тисяч . а до складу Дубриницької АЗПСМ входять ще 2 фельдшерсько-акушерські пункти — с.Пастілки, де проживає 289 чоловік та с.Новоселиця , де проживає 486 чоловік, адже на першому місці повинні бути інтереси громади, особливо, коли це стосується їх здоров’я .

Голова ради пройнявся проблемою медичного закладу і , тримав їх на контролі та вжив заходи до їх усунення. Керівник району вказав начальнику відділу охорони здоров»я (тодішньому) Ю.Малишко про перегляд графіку роботи медичної установи. Як, результат- зараз медичний заклад працює до 20.00 години. На базі АЗПСМ розгорнуто денний стаціонар на 4 ліжка, функціонують допоміжні служби: клініко-діагностична лабораторія, фізіотерапевтичний кабінет.

Що стосується питання водопостачання, то голова районної ради ініціював питання щодо виділення коштів з районного бюджету на облаштування водопровідної системи для Дубриницької АЗПСМ. Так , згідно рішення 15 сесії , яка відбулась в березні місяці цього року кошти були виділено.

3 вересня керівник району в черговий раз навідався до Дубриницької АЗПСМ, аби впевнитись чи вже підведено водопостачання до закладу, про що неодноразово наголошувалось керівництву медичної галузі..

Робота по встановленню водопостачання в закладі проводилась протягом липня-серпня місяця. Спочатку проводився поточний ремонт колодязя, буріння свердловини –ці роботи проводились ВК «Геолог» с. Оноківці. Саме встановлення водопроводу проводив Еліх П.О.

Загальна вартість робіт по облаштуванню амбулаторії водою складає 18000грн.

Перебуваючи у медичному закладі Анатолій Володимирович зазначив, «відрадно, що на сьогоднішній день справа завершена і в амбулаторії є гаряча та холодна вода, що покращить умови як працівників, так і пацієнтів . Не розумію чому особисто мені треба було вмішуватись в питання підведення води до медичного закладу, коли це прямі посадові обов»язки керівництва галузі. Хочеться особисто подякувати в наданні мені допомоги у вирішенні даного питання районному депутату Поприку В.І. та начальнику лінійної виробничо-диспетчерської станції Дубриничі ДП «ПрикарпатЗахідтранс»- Стецику І.В., та начальнику ремонтно-будівельного управління ДП «ПрикарпатЗахідтранс»- Кравцю В.В.

В рамках робочої поїздки, після амбулаторії ЗПСМ голова районної ради навідався до дошкільного навчального закладу. Анатолій Володимирович, оглянув територію, яка доречі, добре доглянута, вивчав стан відвідування дошкільнятами закладу та стан харчування в дитячому садку. Дитсадок розміщується у новій будівлі на 70 місць, однак є лише 2 групи, в яких 49 дітей. Керівник району поспілкувався з поварами, вихователями, дітьми, оглянув приміщення дитсадка, які справили на нього приємне враження.

Прес- служба Перечинської районної ради