Вчора в Закарпатській облраді відбулася президія. Сьогодні – сесія

Вчора відбулася президія обласної ради, яке провів її голова Іван Балога. Члени президії насамперед розглянули порядок денний і регламент роботи пленарного засідання XV сесії.

 

Відтак  перейшли до розгляду  цілої низки доповнень  і зауважень, висловлених   депутатами до  поданих проектів рішень під  час їх обговорення  у постійних комісіях.

В першу чергу вони стосувалися нових обласних програма та змін до вже діючих програм  у сфері   освіти, комунального майна, житлово-комунального господарства та інші.  Також на сесії планується розглянути звернення до вищих органів центральних органів щодо вирішення ситуації, яка склалася зі здійсненням органами казначейства області платежів по незахищених статтях видатків та інші.   Розглянуть на сесії і  погодження клопотань ряду підприємницьких структур на використання термальних, прісних та мінеральних вод.

Йшлося на президії і про зміни до бюджету на  цей рік. Окремі постійні комісії облради внесли пропозиції з цього питання. Так, ряд комісій запропонували виділити необхідні кошти для співфінансування інвестиційних проектів співробітництва Закарпаття та чеської Височин. На трьох комісіях пропонувалося виділити 100 тисяч для заміни вікон та реконструкції системи опалення Нижньоселищанської школи в рамках співфінансування проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». На постійній комісії облради з питань охорони здоров’я пропонували виділити кошти на завершення реконструкції реабілітаційного центру «Росинка» обласної дитячої лікарні.

Підбиваючи підсумки  дискусії,  голова   обласної ради  зокрема,  вніс   пропозицію    рекомендувати   доопрацьовані  проекти рішень   до розгляду  на пленарному засіданні  сесії облради, яка відбудеться сьогодні, 12  вересня, о десятій годині.

Прес-служба Закарпатської облради