На позитивних новинах ЗМІ також можуть мати позитивні рейтинги

Півроку тому Ужгородський прес-клуб спільно з Євгеном Боровим (екс- керівником Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородського міськвиконкому), керівником Творчого об’єднання «Маска» за підтримки управління започаткував цікавий проект – День гарних новин.

З півроку до ідеї приєдналося 10 місцевих ЗМІ. Чи можуть закарпатські мас-медіа продукувати позитивні новини, – розповіли організатори на прес-конференції.

Щомісяця 20 – го числа закарпатським ЗМІ пропонується приєднатися до ініціативи та максимально подавати позитивні новини хоча б упродовж одного дня. І активно їх самим продукувати і знаходити. Про це розповіла Ірина Бреза, голова Ужгородського прес-клубу. Підтримали ідею 10 закарпатських ЗМІ, серед них найбільше інтернет-видань, є обласна та міська, а також районна газети.

«Особливість якраз тих, хто приєднався до проекту, – ці ЗМІ не зорієнтовані на негатив та засилля «крові», у своїй повсякденній інформаційні роботі вони користуються принципом повідомляти, а не лякати. Попри великий відсоток, зокрема в інтернеті, новин кримінального характеру, у цих ЗМІ частка такого контенту складає 10-15% максимум», – каже Ірина Бреза. Щодо побоювань окремих ЗМІ про зниження рейтингів чеерз “позитив”, то вони не підтвердужються. Аналіз показує, якщо не займатися копіпастом та працювати над інформацією, читачі зовсім не втрачають інтерес.

За її словами Ужгородом після старту проекту зацікавилися всеукраїнські мас-медіа та організації, з якими прес-клуб надалі активно працює у контексті поширення «гарних новин».

Власне, саме Ужгород може стати ініціатором всеукраїнського Дня гарних новин. «Основна ідея – щоб 20-те число в Україні стало Днем гарних новин, – каже Євген Бобров.- Більше уваги звертатимуть на дійсно корисну позитивну інформацію, якої у наші дні абсолютно не бракує. Але її треба шукати та готувати».

За словами Євгена Боброва, підсумки проекту та оголошення переможця відбудуться у січні 2014 року. Визначатимуться найкращі постачальники (інтернет-видання, ТБ, радіо) гарних новин. Для друкованих видань, які виходять раз на тиждень, пропонується запровадити рубрики “Гарних новин”. Призовий фонд формується за підтримки Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородського міськвиконкому, Творчого об’єднання «Маска», ТМ «Закарпатський пряник», Електронна книга скарг України та інших меценатів. Головний приз для редакції – ноутбук або комп’ютер (на вибір).

Ужгородський прес-клуб запрошує закарпатські ЗМІ приєднатися до Дня гарних новин та позмагатися за гарні призи!