В Іршаві святкуватимуть 1025-річчя Хрещення Русі (ПРОГРАМА)

За традицією, святкування розпочнеться з Архієрейської Божественної Літургії в селі Колодне.

15 вересня в місті Іршава Мукачівська Православна єпархія спільно з Іршавською Державною Адміністрацією та Іршавською Районною Адміністрацією проведуть урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 1150-річчя місії святих Кирила і Мефодія на слов’янських землях.

ПРОГРАМА

9.00. – Архієрейська Божественна Літургія в с. Колодне.

12.30. – Освячення в м. Іршава, біля Свято-Іллїнського храму, пам’ятного каменю на честь 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 1150-річчя місії святих Кирила і Мефодія на слов’янських землях.

13.00. – Хресна хода до Свято-Петро-Павлівського храму.

14.00. – Урочистості в Іршавському районному будинку культури: наукова конференція, виставка ікон та ручних робіт на релігійну тематику народних умільців народного районного об’єднання «Колорит Боржави», виставка робіт учнів дитячих шкіл мистецтв, виставка колекції старовинних книг, тощо.

14.30. – Святковий концерт за участю дитячих колективів Недільних шкіл міста Іршави та Іршавського благочиння, а також заслуженого артиста України, голови Відділу єпархіального, церковного, культурно-просвітницького служіння, архідиякона Олександра Садварі.

Джерело: Олександр Монич, Мукачівська православна єпархія