Увага! Телефонні шахраї видурюють гроші у закарпатців

За 10 000 гривень жителька Ужгородського району «звільняла» сина з міліції. Гроші перерахувала через відділення банку на рахунок, який їй повідомив по телефону псевдо-слідчий Сергій Андрійович…

«Вашого сина затримали працівники міліції за незаконний обіг наркотиків. Йому загрожує ув’язнення. Аби його відпустити, необхідні гроші. Терміново перерахуйте 10 000 гривень на вказаний рахунок і нікому нічого про це не кажіть», – такі слова почула по телефону від незнайомого чоловіка 43-річна громадянка І.

Не запідозривши шахрайства, довірлива жінка відразу зібрала всі свої заощадження і через найближче відділення банку перерахувала гроші на вказаний рахунок.

– Лише після того, як жінка переказала кошти, вона здогадалася зателефонувати синові. Хлопець був здивований розповіддю схвильованої матері та повідомив, що у нього все в порядку, і ніяких проблем він з правоохоронцями не має. Тільки тоді потерпіла звернулася за допомогою до міліції. Особа зловмисника встановлюється, – розповідає т.в.о. начальника Ужгородського міськвідділу міліції Володимир Кувик.

– Я хочу звернутися до закарпатців, особливо до людей похилого віку, із застереженням, що на території області та й всієї України діють телефонні шахраї,- каже начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба. – Вони повідомляють по телефону громадянам, що їх діти, внуки потрапили в міліцію і для їх звільнення потрібна певна сума грошей. Просять, щоб ці гроші були перераховані через банківські термінали. На жаль, наші громадяни ідуть на контакт з цими шахраями, перераховують гроші, а потім приходять в міліцію і звертаються про шахрайські дії осіб, які їх обдурили. Хочу звернути всіх увагу і попросити громадян, щоб на такі дзвінки не реагували, а заявляли нам про ті чи інші дії, якщо до них будуть звертатися.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

http://mvs.gov.ua