Студенти УжНУ: “Готуй сани влітку, а тюльпани – восени!”

Сквер Святої Тетяни — покровительки студентів — зустріне весну з тюльпанами, які висадили учасники VIII Міжнародної науково-практичної конференції “Європейська юридична освіта і наука”. 200 цибулин весняних квітів стануть першим подарунком до Дня народження Тараса Шевченка.

Соціальна акція “Готуй сани влітку, а тюльпани – восени!” відбулася у рамках Міжнародної науково-практичної конференції, яка тривала в УжНУ з 11 по 13 жовтня.

Перший день був присвячений доповідям й офіційній частині, під час якої учасників привітали поважні гості з України і з-за кордону. Зранку наступного дня оргкомітет визначив кращі наукові доповіді Міжнародної конференції. Переможцями стали Іван Полюжин, Микола Сюсько, Мар’яна Топольницька, Вікторія Улиганець, Мирослава Зан, Іван Карпинець, Єгор Левада, Марина Когут, Ірина Пацкан.

З ініціативи декана факультету європейського права і правознавства УжНУ Ярослава Лазура п’ятеро учасниць конференції поїдуть до Києва на парламентські слухання з питань гендерної політики.

Соціальну акцію, а також ознайомлення з визначними місцями Закарпаття включала в себе культурологічна частина Міжнародної конференції. Після оголошення результатів учасники конференції висадили тюльпани, які навесні розквітнуть неподалік приміщення, в якому тепер знаходиться історичний факультет та ректорат УжНУ, і стануть подарунком вишу з нагоди ювілею Тараса Шевченка.

Наталія Каралкіна, mediacenter.uz.ua