Реконструкцією центру Хуста займеться прокуратура

Депутати Хустської міської ради звернулися до органів прокуратури з приводу порушень законодавства в частині оголошення тендеру на проведення робіт по реконсрукції центральної частини міста Хуст без проведення належним чином наступного етапу Громадських слухань, та врахування пропозицій і побажань громади міста.

Свою підтримку депутатам місцевого парламенту висловив Степан Деркач, депутат Закарпатської обласної ради. Зокрема ним було направлене колективне звернення від депутатів різних політичних партій і груп до прокурора області В.Корбаня.

Треба зазначити, що противників реконструкції як центральної частини міста, так і його околиць серед представників депутатського корпусу немає. Про це свідчить і їх звернення до мера Хуста. Єдине чого вони прагнуть – врахування їх інтересів при реалізації проектів такого масштабу. “Нас як депутатів Хустської міської ради, які відповідно до закону повинні здійснювати представницькі функції територіальної громади і діяти в її інтересах, також не може не хвилювати питання використання коштів міського бюджету, в тому числі й по реконструкції центральної частини міста.- йдеться в депутатському зверненні.-У зв′язку з цим, просимо винести розпорядження про зупинення конкурсних торгів до вирішення питання стосовно послідуючих громадських обговорень по реконструкції центральної частини міста”.

Лише після обговорення обох проектів та врахування усіх думок громадськості, переконані депутати Хустської міськради, можна розпочинати подальші процедурні етапи, пов′язані із реконструкцією міста.

Дзеркало Закарпаття