В ужгородця вилучили гранату та набої

Чоловік знайшов гранату та патрони на смітнику і хотів продати… Але на заваді підприємливому ужгородцю стали міліціонери. Страшно подумати, до яких жертв могла б спричинити знахідка, якби граната раптом вибухнула.

Адже в будинку, біля якого стояв та курив правопорушник, проживає чимала кількість людей…

В ході проведення операції «Зброя та вибухівка» оперативники сектору карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції за куріння у невстановленому місці, зупинили біля одного з будинків по вулиці Борканюка, 48-річного раніше судимого Михайла, місцевого мешканця.

Під час розмови з правоохоронцями, чоловік сильно нервував, поводився підозріло, що викликало підозру у міліціонерів. На запитання – «чи є у нього які небудь заборонені предмети» чоловік добровільно в присутності понятих, видав з кишені куртки білу ганчівку, в якій знаходився предмет схожий на ручну гранату типу «Ф-1», без маркування та позначень, вкриту корозією, та 17 набоїв калібру 5.45 мм.

Боєприпаси вилучено та направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатській області.

За куріння у невстановленому місці на нього складено протокол за статтею 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях), за що передбачено попередження або накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, міліціонери його попередили, що у разі повторного порушення ним адміністративного законодавства, до нього будуть застосовані більш суворі заходи, а саме накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами відносно «підприємливого курця» розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Наразі розслідування триває, з’ясовуються всі обставини даної події.

Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС