Що закарпатцям дають радіочастоти

Збір за користування радіочастотним ресурсом поповнив бюджет Закарпаття на понад 172 тис. грн.

Це на 10 тис. гривень більше ніж за десять місяців 2013 року. На обліку в органах доходів і зборів Закарпатської області перебуває 58 платників збору за користування радіочастотним ресурсом України (із них 34 – юридичні особи та 24 приватних підприємців).

Нагадуємо, що платниками збору є користувачі, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі: ліцензії на користування радіочастотним ресурсом; ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою; дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію. Суб’єкти господарювання сплачують збір з дати видачі ліцензії. Обчислюють суму збору виходячи з виду радіозв’язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот по кожному регіону окремо. Об’єктом оподаткування збором є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в ліцензії або в дозволі на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.

Платники збору подають до органів Міндоходів за місцем податкової реєстрації розрахунок збору у строки, визначені для місячного податкового періоду, тобто протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

Збір сплачується у строки, визначені для місячного податкового періоду, а саме протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання податкової декларації.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області, нагадує, що за жовтень необхідно сплатити збір за користування радіочастотним ресурсом не пізніше 29 листопада поточного року.

Хто є платниками збору, що є об’єктом оподаткування, які ставки, який порядок обчислення та порядок збору за користування радіочастотним ресурсом визначено Розділом XV Податкового кодексу України.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області