Депутат Європарламенту заявив, що ЄС має запровадити з Україною безвізовий режим

Скасування віз – ключовий інструмент, який може змінити ситуацію у країні

Депутат Європейського парламенту від Польщі Павел Коваль в інтерв’ю польському телеканалу tvn24 заявив, що, щоб вплинути на ситуацію в Україні, ЄС повинен впровадити із нею безвізовий режим.

“Це ключове політичне питання. Захід зараз має інструмент для того, щоб прийняти під прапор ЄС тих людей, які зараз стоять на Майдані, і це – скасування віз”.

“Необхідно чітко вимагати скасування віз. Це, звісно, неможливо зробити без жодних процедур, але але є можливим, якщо зрозуміти, що це – ключове політичне звадання”,- заявив Коваль.

Коваль зазначив, що для України найближчі години та дні стануть вирішальними.

“Якщо ми скажемо українцям, які стоять на Майдані, що вони можуть їздити до Європи, що більше не буде принизливих черг під посольством, а залишиться лише прикордонний контроль, то це повністю змінить ситуацію”, – вважає євродепутат.

На думку Коваля, питання полягає у тому, чи зможуть дипломати, зокрема, польські, заявити у Брюсселі, що завдяки реформам які здійснила Україна, усі процедури можна скоротити і з наступного року впровадити для українців безвізовий режим з ЄС.

ipress.ua, за матеріалами tvn24