Мер Берегова хоче від Президента підпису асоціації і розібратися з “тітушками”

Міський голова Берегова Золтан Бабяк офіційно звернувся до президента України та Закарпатської облради щодо прискорення євроінтеграції, а також засудив побиття людей у Києві.

Звернення до Президента України В. Ф. Януковича та до Закарпатської обласної ради

Я, як міський голова територіальної громади, яка має налагоджені ділові контакти із сусідньою європейською державою Угорщиною однозначно підтримую європейський вибір розвитку нашої держави, а також євроінтеграційні прагнення громадян на майданах. Вважаю за необхідним керівництву держави в найкоротший час визначитися з строками підписання асоціації на взаємовигідних умовах з Європейським Союзом.

Також суворо засуджую жорстоке побиття людей на майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.Переконаний, що не існує жодного аргументу, аби виправдати застосування сили проти мирних громадян. Вимагаю, щоб всі особи, включаючи найвищі посадові чини, які віддали протиправний наказ на силовий розгін мирного протесту громадян спецпідрозділом «Беркут» були названі та суворо покаранні.

Незрозумілими для громадян міста є провокаційні дії так званих «тітушок». Прошу Вас проінформувати широку громадськість через засоби масової інформації про результати слідства щодо організаторів даної акції.

Закликаю Президента України сісти за стіл переговорів з керівниками всіх політичних сил, з метою зняття напруги в країні та забезпечення безперебійної роботи установ, як в Україні, так і в місті Берегово.

beregszasz