Берегівські “інтернатівці” обікрали магазини у Виноградові

До чергової частини Виноградівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, в що в торговельному центрі міста вночі скоєно крадіжку.На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що невідомі особи через дах проникли в торговельний центр, звідки викрали одяг на загальну суму близько 15000 гривень.

Невдовзі надійшла ще одна заява про крадіжку з магазину «АВС», звідки було викрадено продукти харчування на 800 гривень. Тут крадії потрапили до магазину, розбивши скло на вікні.

На пошук злодіїв було зорієнтовано співробітників райвідділу та працівників карного розшуку. Правоохоронцями було проведено низку заходів, які дали очікуваний результат.

Оперативну інформацію про можливих злодіїв отримав оперуповноважений сектору карного розшуку Віталій Чорногор. Разом з іншими оперативниками райвідділу цю інформацію перевірили і не помилились. Міліціонери встановили особи підозрюваних. Незаперечним доказом стало вилучення у зловмисників викрадених речей.

Як не прикро, але крадіями виявилися неповнолітні: 14-річний виноградівець та 16-річний ужгородець. Обоє навчаються в Берегівському інтернаті. Обидва з неблагополучних сімей. Як виявилося, хлопці і раніше порушували закон. Один з них навіть відбував покарання у колонії для неповнолітніх.

В ході проведення досудового розслідування стало відомо, що дані зловмисники причетні ще до двох крадіжок у Виноградові: з одного із супермаркетів вони викрали скриньку для пожертв, де було 930 гривень, а з магазину «АВС» викрали продукти харчування орієнтовно на 700 – 800 гривень.

Правоохоронці перевіряють їх на причетність до інших крадіжок. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням у приміщення). Триває досудове розслідування.

Оксана Кобзаренко, Виноградівський РВ УМВС