7 березня у Берегові розпочнеться Міжнародний фестиваль вина

 

Організаторами фесту є Берегівська міська рада, РДА, райрада, а також Берегівський винний лицарський орден святого Венцела.

7-9 березня відбудеться вже 14-й традиційний Міжнародний фестиваль вина у Берегові. Місце дії – центральна площа міста.

Розпочнеться програма 7-го березня (п’ятниця) з виставки-ярмарку закарпатських вин. Далі експерти відбиратимуть зразкі вин на конкурс.

А винороби покладуть вінки до пам’ятника видатного хірурга, селекціонера винограду Бертолона Ліннера.

У суботу 8-го березня о 11.45 почнеться святковий марш. Колона за участі запрошених гостей та делегацій з міст-побратимів вирушить від римо-католицького костелу.

А о 12.00 на площі Кошута відбудеться урочисте відкриття ХIV-го Міжнародного фестивалю вина на Берегівщині. У програмі також прийняття нових лицарів та придворних дам (фрейлін) до Винного лицарського Ордена Св. Венцела.

Підведення підсумків конкурсу вина, вручення медалей та народне гуляння з дегустацією.

У неділю, 9-го березня – останній день фестивалю.

До початку Міжнародного фестивалю вина у Берегові залишилося всього кілька тижнів. Цьогоріч міська рада вперше за історію фесту візьме на себе всі організаційні питання.

У Берегівській міській раді провели нараду, де розподілено завдання щодо складення бюджету культурної програми, реєстрації учасників торгівлі, а також забезпечення прибирання центру міста під час заходу.

Цього разі головну сцену планують розташували з іншого боку, біля магазину «Магнолія», а територію біля Будинку культури використають для розміщення наметів.

Також окремо, на бульварі Дюли Ілеша розмістять сувенірні лавки, а столики з продуктами харчування – на площі Кошута.

http://www.mukachevo.net