У Берегові вирішили звернутися до ООН

Вчора у міській раді Берегова розпочалися не заплановані заздалегідь збори з участі депутатів, працівників мерії, представники громадськості міста, де обговорювали суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Причиною зборів стали нові людські жертви сутичок між правоохоронцями і мітингувальниками в Києві, а також зростання напруги по всій країні. За офіційними даними під час зіткнень загинуло вже 25 осіб. Тож, під час зборів було оголошено скорботну хвилинну як шану загиблим громадянам.

Загалом атмосфера зборів була мирною та конструктивною. Так, міський голова Золтан Бабяк наголосив, що так само, як і всі надзвичайно збентежений подіями в країні та прагне припинення кровопролиття. Було зазначено, що тепер завданням депутатів, місцевих правоохоронців, громади — забезпечення мирного життя у місті та продовження нормального функціонування Берегова.

На зібранні прозвучали пропозиції щодо написання звернень до країн-сусідів. Зокрема, депутат Чирибан зачитала текст, адресований до Вишеградської «четвірки» та секретаріату ООН про посередництво вирішенні конфлікту. Ще один із депутатів запропонував звернутися до ЄС та США з проханням застосувати відповідні санкції про українських урядовців.

Всі присутні проголосували за оформлення звернень, отож мер спільно з головами депутатських фракцій залишились після зібрання для відповідної роботи.

Окрім цього, громадськість на зборах цікавила позиція народних депутатів Іштвана Гайдоша, Івана Бушка та Віктора Балоги. Мер запропонував організувати зустріч з нардепами, де присутні зможуть почути позиції щодо становища в країні народних обранців.

beregszasz