У Берегові протестували проти війни

Як повідомляло наше видання, 3 березня о 16.00 за ініціативи міської ради Берегова на площі біля Будинку культури було організовано мітинг «Берегово – за мир та цілісність України!».

На початку мирних зборів вшанували хвилиною мовчання загиблих під час акцій протесту на ЄвроМайдані. А далі міський голова Золтан Бабяк звернувся до берегівчан з промовами на українській та угорській мовах щодо ситуації в Україні:

«Шановні берегівчани та гості міста!
Ми є свідками подій, які занепокоїли жителів України, Закарпаття та нашого міста. Уведення російських військ на територію Криму є посяганням на суверенітет та соборність України.

Я закликаю керівництво країни, аби захистило країну і не допустило кровопролиття. Закликаю США, країни Європи стати посередником у вирішенні конфлікту. Прошу берегівчан користуватися тільки достовірною інформацією від легітимного уряду та не розпалювати паніку.

Щодо Берегова, то хочу повідомити, що наразі нема загальної мобілізації, а проводиться навчання із залученням додаткових сил військкомату.

Друзі, звертаюсь до всіх задля збереження миру та спокою в країні. Я засуджую війну як метод вирішення конфлікту. Ми, берегівчани, підтримуємо цілісність України й кажемо «Ні – війні!».»

Опісля пролунали український і угорський гімни, а бажаючі мали нагоду помолитися біля своєрідного меморіалу загиблим активістам Небесної Сотні.

beregszasz