Санаторії Закарпаття готові безкоштовно оздоровлювати героїв Майдану

З відповідною ініціативою виступили власники декількох санаторно-рекреаційних закладів.

На сьогодні це 5 закладів. До того ж є багато аналогічних повідомлень в інтернеті.

Андрій Сугай, директор санаторію «Карпатія», зазначив, що у цей складний час санаторії повинні докластися до громадської ініціативи і також допомогти тим людям, які стояли на Майдані. Адже ті люди виснажилися, в першу чергу, морально.

Отож, пан Андрій та ряд інших закладів виступили з ініціативою закликати санаторії, садиби та інші туристичні заклади Закарпаття та навіть усієї країни виділити певну квоту місць для людей, котрі стояли на Майдані. Але не лише для активістів, але і для представників внутрішніх військ чи інших правоохоронних органів, котрі не спричиняли конфліктів та нікого не вбивали.

Тому, наприклад, санаторій «Карпатія» хоче виділити, як мінімум, до літа, а то і далі 5% квоту на безоплатний відпочинок сім’ям загиблих, тим, хто захворів на Майдані тощо. Ще 5% санаторій готовий надати на пільгових умовах з 50% знижкою для інших бажаючих. Звісно, квота надаватиметься лише людям, котрі матимуть певне документальне підтвердження необхідності отримання допомоги. В цьому санаторно-курортним комплексам посприяє міністерство охорони здоровя.

Таким чином до літа у санаторії пана Андрія зможе відновити сили до 100 людей.

Михайло Горба, директор комплексу «Трембіта», розповів, що його заклад готовий на певний час виділити 2 номери для рекреації та оздоровлення постраждалих героїв Майдану.

Координаційний центр для такого роду ініціативи поки не існує, але перші ініціатори сподіваються, що після прочитання публікації зголосяться й інші санаторно-курортні заходи. Пан Андрій зголосився зайнятися координуванням таких закладів і просить їх звертатися до нього.

До того ж Андрій Сугай навіть готовий організувати у закладі психологів-волонтерів, адже саме цього потребують учасники Євромайдану, навіть більше ніж медичної допомоги. Тому психологів також просять приєднуватися до ініціативи.

http://www.mukachevo.net