Юні берегівчани, озброївшись лопатами, рятували ліс

3 квітня в цей сонячний, теплий, по-справжньому весняний день в Берегівському лісництві лісівники разом з учнями Великоберезької ЗОШ І-ІІІ ступенів садили ліс.

Участь в заході взяли в.о. голови, перший заступник голови райдержадміністрації Василь Горват , заступник голови райдержадміністрації Владислав Гоблик, директор ДП “Берегівське ЛГ” – Ярослав Кополовець та інші лісівники.

Зі слів Ярослава Кополовця, така акція у лісовому господарстві за участі школярів проходить не вперше. Головна мета, яку переслідують лісівники, залучаючи до посадки лісу молодь, – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, підвищення зацікавлення у збереженні лісових насаджень.

Учні завзято та зовсім по-дорослому, з відчуттям усієї відповідальності поставилися до створення лісу, дехто брав до рук лопату і викопував ями, а хтось клав саджанці і допомагав їх загрібати. Між рядками дотримувались відстані до півтора метра. Справа йшла швидко та енергійно, бо бажання озеленити рідні простори допомагало якісно впоратися із поставленим завданням.

Веселий настрій та корисна робота на свіжому повітрі згуртували природолюбів, подарувавши позитивні емоції та можливість власноруч зробити добру справу.

В.о. голови, перший заступник голови райдержадміністрації Василь Горват переконаний, що такі акції допомагають формувати у дитячій свідомості розуміння того, що берегти природу та примножувати зелені насадження – завдання кожного. Для школярів це можливість бути причетними до важливої справи – створення нових лісів. А ще, на думку Василя Степановича, дитина, яка садила ліс, навряд чи завдасть йому шкоди в майбутньому.

Вдячні за допомогу, після «на відмінно» виконаної роботи директор ДП “Берегівське ЛГ” – Ярослав Кополовець та в.о. голови, перший заступник голови райдержадміністрації Василь Горват вручили учням грамоти та невеличкі подарунки.

Берегівська РДА