25-річна закарпатка у Житомирі загубила власну дитину

Нещодавно до Житомирського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про загублену дитину, виявлену на вулиці. Як стало відомо згодом 8-річне дитя було із Закарпаття.

23-річна житомирянка повідомила правоохоронцям про те, що дитина, якій на вигляд близько 5 років, уже декілька годин знаходиться у дворі багатоповерхівки без нагляду дорослих. На запитання хлопчина не відповідав. Жінка зателефонувала до правоохоронних органів.

Наступної доби вдалося встановити родину хлопчика. Як виявилось, його 25-річна мати приїхала з 5 дітьми із Закарпаття на Великодні свята на Житомирщину. Залишивши старшого сина поблизу магазина, вона з молодшими дітлахами пішла за покупками. Коли повернулася, каже, що дитя зникло. Жінка вирішила розшукувати сина своїми силами і лише згодом звернулася до міліції.

Як стало відомо згодом загубленій дитині 8 років. Хлопчина, як і його мама, не розуміє ні української, ні російської мови, а тому не зміг нічого повідомити про себе правоохоронцям. «Перекладачем» у цій родині була бабуся хлопчика, яка й допомогла усім сторонам порозумітися.

Загублене дитя повернули мамі та порадили більше не залишати без нагляду.

Наталя Тимчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області