Іноземці святкували День Європи в УжНУ

З нагоди святкувань Дня Європи в Ужгородському національному університеті відомі іноземні науковці виступили перед зацікавленою аудиторією в Інституті іноземної філології.

Лекції-бесіди зі студентами провели професори Арай Йоши та Ясін Аджабі. Арай Йоши Обоє поважних науковців завітали до Ужгорода завдяки Всеукраїнській молодіжній громадській організації AIESEC, тож керівництво Інституту іноземної філології вирішило скористатися нагодою й запросити їх на зустріч зі своїми студентами.

Професор Арай Йоши приїхав до Ужгорода з Японії; крім того, він є почесним професором Дюссельдорфського університету ім. Генріха Гайне (Німеччина), цікавиться проблемами міжнародної комунікації, зокрема – вивченням поглядів європейців на японську культуру. Пан Йоши влаштував у читальній залі Наукової бібліотеки УжНУ тренінг на тему «Культура та література Японії».

Туди завітали студенти англійського відділення Інституту, оскільки Арай Йоши спілкувався англійською. Науковець вільно бесідував з молоддю і передусім поцікавився, що знають наші студенти про Японію і з чим вона в них асоціюється. Пан Йоши розповідав про соціальні аспекти життя у своїй країні, а також про особливості навчання у японських вишах на своєму прикладі. Ясін Аджабі Професор Ясін Аджабі кілька років тому приїхав в Україну з Алжиру.

Нині він працює на кафедрі німецької філології у Східноєвропейському національному університеті ім.Лесі Українки в Луцьку. Молодий науковець добре володіє німецькою і французькою мовами (оскільки в Алжирі спілкуються французькою), тож лекцію читав обома мовами для студентів німецького та французького відділень Інституту іноземної філології. Ясін Аджабі розповідав про особливості контрастивної семантики в германських та арабських мовах, порівнюючи походження і значення слів. Лекції стали своєрідним стартом численних заходів, що відбуватимуться в рамках святкувань Дня Європи в УжНУ. Далі буде!

Медіацентр УжНУ, Ірина Левіна