«Закарпатгаз» підрахував збитки за минулий рік

ПАТ «Закарпатгаз» провело загальні збори акціонерів, на яких були присутні акціонери, які володіють 67, 68% акцій. 13 травня 2014 р. акціонери затвердили фінансову звітність за 2013 р. та основні напрями роботи на 2014 р. В зв’язку з отриманими збитками, було прийнято рішення дивіденди не виплачувати.

Фінансовий звіт ПАТ «Закарпатгаз» складений відповідно з Міжнародними стандартами і підтверджений аудиторською компанією «Ернст енд Янг».Аудиторські висновки підтверджують, що звітність компанії достовірно відображає її фінансові результати та рух грошових коштів відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності.

«Незважаючи на складну політично-економічну ситуацію в державі, ПАТ «Закарпатгаз» виконало всі зобов’язання по обслуговуванню газотранспортної системи. Наші основні зусилля були спрямовані на модернізацію та підвищення безпеки систем газопостачання області» – заявляє голова правління ПАТ «Закарпатгаз» Віталій Шатило.

Розглянувши результати фінансово-економічної діяльності підприємства за 2013 р., акціонери затвердили річний звіт та баланс. Також, на загальних зборах були затверджені звіти Спостережної ради, Ревізійної комісії та зовнішньої аудиторської компанії.

Основними аукціонерами ПАТ «Закарпатгаз», відповідно до реєстру власників цінних паперів, є: ПрАТ «Газтек» – 21, 18%, ПрАТ «Тернопромсервіс» – 15%, ПрАТ «Ролюкс» – 15%, ПрАТ «Агропромкомплект» – 14, 32% статутного капіталу.

Довідка:

Основними видами діяльності ПАТ «Закарпатгаз» є транспортування та постачання природного газу. ПАТ «Закарпатгаз» експлуатує 7,2 тис. км. газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 640 млн. куб. м природного газу.

Клієнтами компанії є 266 тисяч сімей Закарпатської області та 6,8 тисяч підприємств промисловості, установ і організацій. У числі найбільших підприємств-клієнтів ПАТ «Закарпатгаз» такі підприємства, як ТзОВ «Русинія», ТОВ «Інтерфіл», Ядзакі Україна, Ужгородський коньячний завод та інші.

ПАТ «Закарпатгаз» є одним з найбільших роботодавців Закарпатської області. На сьогоднішній день на підприємстві працює понад 1,4 тисяч чоловік. Товариство входить до десятки найбільших платників податків області, щорічні відрахування до бюджетів всіх рівнів складають понад 80млн. грн.