Студентів УжНУ зібрали на мітинг і порахували, хто голосуватиме за Порошенка

22 травня, студентів УжНУ зібрали у стінах Ужгородського замку, щоб пояснити, як правильно голосувати. Головний фтизіатр області Василь Скрип від імені ректора УжНУ Володимира Смоланки агітував спеціально зібраних студентів за кандидата у президенти Петра Порошенка.

Зустріч почалася з того, що Скрип запитав присутніх: «Хто має паспорт і може йти голосувати?». Виявилося, що чимала кількість студентів – ще неповнолітні, тоді їм пояснили, що роз’яснювальну роботу такі особи можуть провести із батьками та старшими друзями.

Далі почалася більш відверта агітація: «Зрозумійте, що не відданий голос за Петра Порошенка – це сприяння другому туру виборів. Враховуючи витрачений час на нове голосування, та доки ще буде інавгурація Президента, керівника держава отримає лише у жовтні», – пояснив медик.

Далі Скрип змалював всі жахи держави без Президента і трошки розповів про Порошенка: виявляється, в цього кандидата у Президенти – найвищий рівень IQ, а всі документи для інтеграції України до ЄС підготувала команда саме цього політика. Також студентам пояснили, що навіть якщо їхні погляди на майбутнє відрізняються від того, що пропонує передвиборча програма Порошенка – це не страшно, адже і сам Скрип дотримується більш «правих» поглядів, тут головне, що кандидат – людина хороша. Насамкінець агітатор попросив підняти руки тих, хто збирається голосувати за Порошенка.

 

 

 

 

 

 

Поспілкувавшись із самими студентами, з’ясувати, чому вони завітали на зустріч, не вдалося, адже нічого конкретного про Петра Порошенка до виступу Скрипа вони не знали. Відповісти, як саме розповсюджувалася інформація по університету, також ніхто не зміг, всі відповідали: «Мені хтось сказав, не пам’ятаю хто». Між собою жартували про обіцяні університетом бали за успішність. Зібрали переважно студентів фізичного факультету і факультету європейського права.

Цікаво, що зранку у Медіа-центрі УжНУ попередню інформацію про збори студентів не підтверджували.

Нагадаємо, ректор УжНУ Володимир Смоланка є довіреною особою Петра Порошенка, проте під час виборів на посаду ректора обіцяв, що не буде агітаційно впливати на студентів.

Ще одне питання, на яке наразі немає відповіді: чи заплатили обласному краєзнавчому музею, який знаходиться в Ужгородському замку за оренду території для проведення передвиборчої зустрічі, а чи в касі музею сьогодні рекорд проданих квитків?

http://7dniv.info