Ужгородський ліцей “Лідер” святкував День Європи

У рамках всеукраїнського святкування Дня Європи, що стало традиційним у нашій країні з 2003 року, учні та вчителі УЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцею «Лідер» організували на рідному шкільному подвір’ї Європейський дворик.

Відкриття заходу розпочалося з виконання Гімну України на мотив «Оди до радості» Бетховена, що є офіційним гімном Європейського Союзу.

Всі охочі могли долучитися до різних акцій, які тривали протягом цілого дня. Юні любителі художнього слова влаштували Літературний марафон: учні декламували поезії, читали уривки з прозових творів письменників-європейців. Бібліотекар школи підготувала виставку європейської художньої літератури. Молодшим школярам особливо сподобався майстер-клас з вивчення танців – іспанського фламенко та грецького сиртакі.

Учитель правознавства Воротинцева О.О. провела цікаву інтерактивну вправу «Температура прав людини у школі». Діти відповідали на запитання анкети, розробленої на основі Загальної декларації прав людини та Європейської конвенції прав людини, порівнюючи їхній зміст із фактичним станом дотримування правил людини у школі. А ще учні виготовляли колажі на тему «Я поділяю європейські цінності», представляли стінгазети про країни ЄС та їхні культурні, історичні та природні цінності, малювали на асфальті.

Прес-служба УЗОШ І-ІІІ ст. №20 – ліцею «Лідер»