Закарпатські надра принесли бюджету більше 11 мільйонів

Найбільше користувачів надрами є в Ужгородському та Свалявському районах.

За 5 місяців 2014 року до Зведеного бюджету надійшло майже 11 млн. 446 тис. грн. платежів за користування надрами. Фахівці ГУ Міндоходів у Закарпатській області відмічають позитивну динаміку з надходжень збору, адже за відповідний період минулого року його надійшло понад 8 млн. 438 тис. грн.

Також у відомстві повідомили, що тільки у травні цього року надрокористувачі Закарпаття сплатили більш ніж 3 млн. 138 тис. грн., що перевищує минулорічний показник на 282,5 тис. грн.

Найбільші надходження платежів за користування надрами надійшли від суб’єктів господарювання Ужгородського району – 6 млн. 739 тис. грн. та Свалявського району – 2 млн. 619 тис. грн.

Фахівці ГУ Міндоходів у Закарпатській області повідомляють, що Законом України від 27 березня 2014 року № 1166-VIІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни у порядку справляння плати за користування надрами. Із переліком особливостей справляння у 2014 році плати за користування надрами можна ознайомитись на Офіційному порталі Міністерства доходів і зборів України за посиланням.

Оскільки Закон України № 1166-VIІ набрав чинності з 1 квітня 2014 року, то платники обчислюють податкові зобов’язання як з плати за користування надрами в цілях, пов’язаних з видобуванням корисних копалин, так і в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, починаючи з ІІ кварталу 2014 року.

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області