Понад 1100 біженців оселилося на Закарпатті

Вчора, 14 серпня відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу та відеоконференція з регіональними штабами з питань, що пов’язані із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції.

Участь у нараді взяли заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс та начальник Управління ДСНС Мирослав Щербей.

Під час відеоконференціїодночасно на зв’язку знаходилися всі області України, окрім тимчасово окупованих. Розпочав відеоконференцію Віце-прем’єр міністр України Володимир Гройсман. Він наголосив на тому, що необхідно системно відпрацювати та скоординувати роботу регіональних штабів таким чином, аби на високому рівні виконати всі ті завдання, які були поставлені Урядом та Президентом України стосовно діяльності Міжвідомчого координаційного штабу.

Окрім цього, в ході засідання обговорювались питання адаптації людей, які тимчасово переміщуються, до нормальних умов проживання в інших областях. Також присутні не оминули увагою й питання взаємодії між волонтерськими організаціями та Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Окремо увага учасників засідання зверталась на підготовку місць перебування тимчасових переселенців до осінньо-зимового періоду.

До відома: станом на 14 серпня на території Закарпатської області зареєстровано 1110 громадян, з яких 888 – приїхали зі східних областей та 222 – з Криму. Всі громадяни, що звернулися до регіонального штабу, забезпечені тимчасовим житлом.

Обласний штаб, на який покладено функції координаційного центру, знаходиться за адресою: м. Ужгород, пл. Народна 4, також працює «гаряча лінія» – 61-22-20 з надання роз’яснень громадянам стосовно можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування на території Закарпатської області.

Прес-служба УДСНС України в закарпатській області