В Ужгороді з’явився пам’ятник рок-музиканту

У середу, 26 листопада, в Ужгороді на наб. Незалежності поблизу Лінгвістичної гімназіії ім. Т.Г. Шевченка облаштували чергову унікальну бронзову статуетку. Як вже розповідав Закарпатський кореспондент, таких міні-пам’ятників в обласному центрі Закарпаття вже майже десяток.

Цікава ідея ентузіастів за підтримки громади міста була втілена у бронзовій статуетці відомого англійського композитора та клавішника Джона Лорда. Особливої популярності англієць здобув за часів участі у відомому рок-гурті “Deep Purple”.

Слова його відомої пісні “Дим над водою” тепер відтворені у реальності – бронзовий Джон Лорд пронизує поглядом загадкову річку Уж.

“Ідея створення міні-пам’ятника виникла понад 2,5 роки тому, – розповідає автор роботи Михайло Колодко. – З того часу почали збір коштів і от тепер тішимося результатом”.

Останні штрихи автора

Як розповів творець статуетки, для збору коштів у 10 ужгородських пабах були розміщені відповідні скриньки. Збирався тільки справжній “метал”, паперові гроші не приймалися, тож пошук фінансових ресурсів дещо затягнувся у часі. Як зазначив Михайло Колодко до кінця акції протримався тільки один паб, що й “дозбирав” необхідну суму.

“Не можна оцінювати роботу автора кількістю кілограм бронзи чи витраченим на роботу часом. Це складна, але водночас дуже цікава справа. Вдячний усім хто до неї долучився ” – резюмував скульптор.

До слова, на спині у бронзового Джона Лорда розміщений знак миру. Таким чином, автор висловив своє бажання і бажання багатьох українців припинити війну, що вирує на Сході України.

Закарпатський кореспондент