Сьогодні – 7 років архієрейської хіротонії керуючого Мукачівською єпархією владики Феодора

Рішенням Священного Синоду Української православної церкви від 21 грудня 2007 року Феодор був призначений єпископом Мукачівським і Ужгородським, керівником Мукачівської єпархії.

23 грудня в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври митрополитами Київським і всієї України Володимиром, Луганським і Алчевським Іоанникієм, архієпископами Вінницьким і Могилів-Подільським Симеоном, Вишгородським Павлом, Білоцерківським і Богуславським Митрофаном, єпископами Сєвєродонецьким і Старобільським Агапітом, Олександрійським і Світловодським Пантелеймоном, Хотинським Мелетієм, Бориспільським Антонієм, Івано-Франківським і Коломийським Пантелеймоном, Кременчуцьким і Хорольським Євлогієм та Переяслав-Хмельницьким Олександром висвячений на єпископа Мукачівського і Ужгородського.

ВІТАННЯ ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ФЕОДОРУ, АРХІЄПИСКОПУ МУКАЧІВСЬКОМУ І УЖГОРОДСЬКОМУ, ВІД ІМЕНІ ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРЯН МУКАЧІВСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЄПАРХІЇ З НАГОДИ ДНЯ АРХІЄРЕЙСЬКОЇ ХІРОТОНІЇ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владика Феодор! 

23 грудня – день в який трапилася важлива подія у Вашому житті. Благословіть розділити з Вами радість та привітати Вас зі світлою і урочистою подією Вашого життя – днем архієрейської хіротонії. Ця подія змінила Вас та змінила Мукачівську єпархію, яка дана Вам для управління. Благодать Божа, яка приєднала Вас до сонму архієреїв Української Православної Церкви, виховала в Вас старання робити твердим Ваше покликання та обрання (2 Пет. 1:3-12), тому труди, вчинені Вами, служать свідченням Вашої вірності архіпастирського обов’язку.

Ви здобули повагу кліру і любов пастви, авторитет у цивільної влади і світського суспільства, зберігаючи великі традиції древньої Мукачівської єпархії.

У непростий для нашої країни час своїми чудовими проповідями і особистим прикладом виконання заповідей Господніх Ви навчаєте свою багатотисячну паству бути сіллю землі і світлом світу (Мф. 5:13-14). Господь у Вашій особі послав творця на ниву свою, давши повноту, десять талантів, які Ви примножуєте своєю працею і служінням у справі спасіння пастви Христової.

Дорогий Владико! Від повноти вдячних сердець прийміть наші спільні привітання з сьогоднішнім торжеством, щоб по святим молитвам Щедрий Господь дарував Вам добре здоров’я, бадьорість духу, довголіття і всі благості для спасіння душі.
Ви несете величезну турботу і відповідальність за всіх нас. Кожне слово, кожна Ваша молитва залишає в нас глибокий слід. Молимося про Ваше здоров’я та довголіття. Просимо Ваших святих молитов.

Іс полла еті, Деспота, Ваше Високопреосвященство!

Священнослужителі, чернецтво та віряни Мукачівської єпархії

http://nedilya.net