Діти мають споживати менше цукру

Програма під назвою Change4Life, створена організацією Public Health England (PHE), дає поради щодо “цукрозамінників”, на кшталт заміни морозива йогуртом, а солодких напоїв – аналогами без цукру.

Згідно з нормами, 10% енергії або спожитих калорій мають надходити в організм людини з цукром.

Але чиновники у сфері охорони здоров’я побоюються, що діти віком від чотирьох до 10 років споживають набагато більше.

“Вплив на здоров’я”

Професор Кевін Фентон, директор з питань здоров’я і добробуту в PHE, каже: “Зменшення споживання цукру є важливим для здоров’я наших дітей, як зараз, так і в майбутньому. Всі ми їмо занадто багато цукру, і вплив цього на наше здоров’я є очевидним”.

“Мета цієї кампанії – зробити маленькі кроки для вирішення цієї проблеми. З досвіду минулих кампаній ми знаємо, що прості заміни працюють і дають реальний результат”, – додає він.

Тим часом, за даними опитування Netmums, дві третини батьків стурбовані кількістю цукру в раціоні своїх дітей.

Майже половина вважають, що в їхній сім’ї споживають занадто багато цукру, стверджує дослідження.

Споживання надмірної кількості цукру може спричинити ожиріння, яке може призвести до хвороб серця, раку і діабету другого типу в майбутньому.

Воно також може викликати хвороби зубів. Епідеміологічна програма Англії виявила, що карієс був однією з найбільш поширених причин для госпіталізації у дітей у віці від п’яти до дев’яти років в 2012-2013 роках.

“Реальна різниця”

Крім того, цифри показують, що більше одного з п’яти (22,5%) дітей у підготовчому класі в 2013-2014 роках мали надлишкову вагу або страждали на ожиріння.

Цифри Інформаційного центру охорони здоров’я і соціального забезпечення також кажуть про те, що більше третини (33,5%) шестикласників мали надлишкову вагу або страждали на ожиріння цього ж року.

Перед запуском кампанії, PHE співпрацювала з Netmums і Університетом Редінга для надання порад щодо замінників цукру 50 родинам.

В результаті виявили, що в середньому їхнє споживання цукру скоротилось на 40% за місяць.

http://health.unian.ua