Жителі Тячівщини подбали про захисників

Серед благодійний заходів, які проводяться на Тячівщині волонтерським центром «Горгани» для підтримки української армії в зоні АТО є акція «Зігрій солдата».

Вона спрямована на те, щоб допомогти військовим на передовій у зимню пору найнеобхіднішими теплими речами та зігріваючими матеріалами. Дана акція відбувається за сприяння т.в.о. голови Тячівської райдержадміністрації Василя Йовдія та керівництва районного волонтерського центру «Горгани». Таким чином 15 грудня було відправлено фуру з дровами, які надала філія «Тячівське лісове агропромислове підприємство».

Як повідомив керівник Тячівського волонтерського центру Богдан Колодницький, дров на передовій потребують знову, адже здебільшого бійці несуть службу на блок-постах та в польових умовах. І ось волонтерами підготовлено для військових аналогічний вантаж.

– До нашої акції приєдналися люди доброї волі і з навколишніх районів. Цього разу дровами забезпечило Вишківське лісництво, а складували їх на пилорамі у місцевого підприємця, – повідомив головний волонтер Богдан Колодницький.

До речі ініціатором виступив волонтер Валерій Попович з Вишкова Хустського району, який окрім цього організував і збір теплих речей та продуктів харчування у своєму населеному пункті.

– Ми познайомились з керівником Тячівського центру нещодавно і вирішили допомогти у такій благородній справі. Країна перебуває у небезпеці, тому стояти осторонь не маємо права, – розповів волонтер Валерій.

До його слів приєднується приватний підприємець Андрій Борсук, який переконаний, що кожен свідомий українець сьогодні повинен допомагати рідній армії.

– Бачимо, яка в Україні біда, тож маємо зробити все необхідне, щоб цю проблему вирішити, – каже чоловік.

Оперативно і з неабияким ентузіазмом місцеві волонтери почали загружати дерев’яні колоди у фуру. Робота закипіла і вже за пару годин вантажівка була заповнена.

До цієї благородної справи також приєдналися приватні підприємці з Тересви Василь Прінц, Володимир Джуган та Михайло Довгуник, які забезпечили дизпаливо.

Водій фури Юрій Савостянов, який здійснював і першу поїздку, висловив впевненість у тому, що і цього разу йому вдасться вчасно і без перепон приїхати на місце призначення.

– Коли я їхав минулого разу, то на всіх постах ДАІ мене пропускали і бажали щасливої дороги. А як же може бути інакше? На банері ж вказано, що вантаж призначено для солдатів, – поділився враженнями водій Юрій.

Його пункт призначення – село Новопетрівка під Києвом. Там дрова буде розвантажено у волонтерському центрі афганців, які надалі розвозитимуть по частинах та батальйонах, де їх потребують наші захисники.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації