Преосвященний владика Ніл освятив новий храм святого Василія Великого та жінок-мироносиць у Лумшорах

14 січня на празник святого Василія Великого, Преосвященний владика Ніл освятив новий храм святого Василія Великого та жінок-мироносиць у селі Лумшори Перечинського деканату.

На цю довгоочікувану подію зібралися молодь і старше покоління с. Лумшори та гості. Преосвященного владику зустрів адміністратор храму о. Юрій Дудинець разом з молоддю та запросив владику здійснити освячення храму та очолити святкове Богослужіння.

 

 

 

 

 

 

Перед Літургією Владика Ніл освятив нову дзвіницю та дзвони, котрі будуть закликати всіх вірних на Богослужіння. Архієрейську Службу Божу владиці Нілу співслужили шестеро священнослужителів. В

часі Літургії вірники могли прийняти святу Тайну Покаяння. Важливою подією було і те, що з параклеса монастирської кафізми преподобного Мойсея Угрина, що в с. Сторожниці на Ужгородщині, преподобний ієромонах Макарій (Медвідь), привіз мощі Святителя Василія Великого.

 

 

 

 

 

 

Вірники могли прикластися до мощей Святителя і молитовно просити у святого заступництва перед Всевишнім. У своєму архіпастирському слові владика розповів про важливість для кожного з нас празника обрізання Господнього, та закликав до наслідування богопосвяченого життя святого Василія.

Після Служби Божої Преосвященний владика Ніл подякував всім, хто фізично та молитовно приклалися до будівництва храму і нагородив архієрейськими грамотами та орденом Блаженного Теодора та Преосвященного владики Андрея Бачинського жертводавців, які в особливий спосіб приклалися до цієї Богоугодної справи.

http://www.mgce.uz.ua