У жителів Оноківців незаконно відібрали пасовище

На захист територіальної громади села Оноківці стала Ужгородська міжрайонна прокуратура. Йдеться про повернення ділянки площею 10 га.

Як повідомив Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин:«Нами зібрані матеріали, за наслідками розгляду яких слідчим відділом Ужгородського РВ УМВС України в Закарпатській області розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем посадовими особами Управління Держземагенства в Закарпатській області».

Земельна ділянка площею 10 га була виділена та використовувалась жителями села Оноківці та інших прилеглих населених пунктів як пасовище, цільове призначення – землі сільськогосподарського призначення. Вона була відчужена в користь шести фізичних осіб, які не прописані та не проживають у вказаному населеному пункті, всупереч вимог законодавства. Ця ділянка кількома частинами була незаконно виділена Управлінням Держземагенства в Закарпатській області без погодження Оноківської сільської ради.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області