Високопреосвященніший Архієпископ Феодор відвідає сьогодні монастир у Кушниці

17 квітня в п’ятницю Світлої седмиці в день пам’яті ікони Божої Матері «Живоносне джерело» керуючий єпархією звершить архієрейське Богослужіння в Свято-Введенському жіночому монастирі Кушниці, що на Іршавщині.

Початок Богослужіння о 10-й годні.

Заснування Свято-Введенського жіночого монастиря в с. Кушниця Іршавського району, відноситься до листопада 1998 року. Саме тоді завдяки старанням та трудам монахині, а згодом (2005 р.) ігумені та настоятельки Сусанни (Грига) було розпочато монаше життя в обителі.

Ігуменія Сусанна (в миру Грига Меланія Василівна) народилася 6 січня 1938 року. У 1951 році Меланія поступає в жіночий монастир Різдва Божої Матері що в с. Липча Хустського району.

У 1961 році Меланія прийняла монаший постриг в рясу з іменем Ксенія. В зв’язку із закриттям монастиря інокиня Ксенія в 1971 році поступає у Свято-Миколаївський жіночий монастир в м. Мукачево. Цього ж року інокиню переводять на послух до Свято-Данилівського монастиря в м. Москві в приміщенні Московської Патріархії.

У 1975 році інокиня Ксенія повертається в Мукачівський монастир і цього ж року приймає постриг в мантію з іменем Сусанна. у 1991 році монахиня Сусанна повертається у заново відкритий монастир в с. Липча.

У 1998 році монахиня Сусанна розпочинає роботу по відкритті Свято-Введенського жіночого монастиря в с. Кушниця Іршавського району.

4 грудня 2005 року монахиню Сусанну єпископом Мукачівським і Ужгородським Агапітом (Бевциком) було возведено у сан ігуменії.

Відкриття монастиря та перше архієрейське Богослужіння було здійснено з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Євфімія (Шутака) 4 грудня 2000 року.

Офіційне відкриття обителі відбулося у 2002 році. Згідно постанови Священного Синоду Української Православної Церкви від 23 квітня 2002 року було вирішено відкрити Свято-Введенський жіночий монастир в с. Кушниця.

В монастирі діють два храми: Свято-Введенський храм та домовий храм на честь святих Жінок Мироносиць.

Святині монастиря: Ікона Божої Матері “Живоносне Джерело”, Ікона Божої Матері “Семистрільна”.

17 квітня, у п’ятницю Світлої седмиці, Церква вшановує: Ікону Божої Матері «Живоносне джерело», Преподобного Йосифа Піснеписця, Преподобного Георгія, що в Малеї, Преподобного Йосифа Багатоболящого, Києво-Печерського, Преподобного Зосими.

http://nedilya.net