Українці критикують 13 вихідних, які «подарував» на свята Кабмін

У соцмережах вважають, що 13 вихідних – це перебір, особливо в часи кризи.  

Українці два тижні будуть відпочивати в травні. Майже всі свята випадають на вихідні, тому їх і компенсували в будні, йдеться в сюжеті програми “Сніданок з 1+1”.

Про 13 вихідних киянка Тетяна дізналася мало не за новорічним столом. Коли побачила стільки вихідних, зраділа, бо це чудова нагода провести більше часу з дітьми. Усі разом збираються не байдикувати, а відпочивати працюючи. Як і більшість українців, будуть приводити до ладу головного годувальника – город.

Але щедрому подарунку від Кабміну радіють далеко не всі. Навіть більше – в інтернеті 13 вихідних днів жваво критикують.

Так, користувач Андрій Баранов 13 вихідних назвав просто жахливими перервами, що тягнуть за собою вимушені простої промислових підприємств, збитки від спаду ділової активності, затримку строків виконання робіт.

Експерти кажуть, що стільки вихідних і справді перебір, особливо в такі тяжкі часи, які зараз переживає Україна. Хоча й переваги від такого відпочинку є, і навіть економічні, адже люди будуть більше купувати і подорожувати.

Так, наприклад, Укрзалізниця на всіх найпопулярніших напрямках України, а це Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Одеса пустила додаткові потяги, і на них квитки вже майже розкупили.

http://tsn.ua