Берегівчани повернулися додому з медалями

Два берегівські тренери вже декілька років поспіль беруть участь у одному з найбільших футбольних фестивалів світу і цього разу до Берегова привезли медалі.
Загалом на турнірі беруть участь сотні команд. Так, дітлахи з Угорщини, України, Білорусі, Польщі, Італії, Індії, ОАЄ, США, Уругваю та ін. збираються в угорському місті Капошварі, де визначається краща команда світу на фестивалі.

Берегівська «Легенда» і ФК «Берегово» (раніше Василь Панулін виступав як «Берегвідейк») вже кілька років захищають честь міста Берегова на турнірі такого рівня.

ФК «Берегово» (головний тренер Василь Панулін)

Головний тренер берегівчан Василь Панулін вже давно працює з дітлахами різних вікових категорій. Цьогоріч його підопічні грали в категорії U-11. Груповий етап берегівчани пройшли на одному диханні. Спочатку підопічним Василя Пануліна протистояли угорська команда «Мезго» – 4:0. Далі індійські юні футболісти попали під «холодний душ» берегівчан – 19:0. Угорський «Капошфюред» також пішов із поля з «мішечком» голів – 17:1. Наостанок був важкий матч із сербським «Кабріновіцем», який завершився мінімальною перемогою нашої команди – 2:1.

В 1/8 фіналу ФК «Берегово» переміг угорський «Мезочоконь» – 13:0. Далі не встояв перед нашими футболістами «Домбовар» – 3:1. А у півфіналі Василь Панулін переміг господарів турніру «Капошвар» – 2:1. Фінал команда програла без варіантів. Суперником берегівчан був кіпріотський «Дігеніз», який обіграв нашу команду – 0:11.
Василь Панулін коментує такий результат, як позитивний, адже команда зайняла друге місце серед багатьох команд світу. Також керманич висловив подяку батьківському комітету команди, а також футбольним активісти Єгору Соболєву, Яношу Светку та Валерію Щоці.

«Легенда» Берегово (головний тренер Ігор Муска)

Хто-хто, а Ігор Іштванович без футболу не може. Мабуть, один із найплідніших тренерів Закарпаття. Кожного року він возить своїх підопічних до Капошвару декількома складами. Так сталося і цього року. Клуб «Легенда» був представлений двома складами у вікових категоріях U9 та U10. Розпочнемо із наймолодших. Дев’ятирічні футболісти розпочали з перемоги над угорським «Дел-Балатон» – 13:1. Далі під зливу берегівських голів потрапили знову угорці (ФК «Лоботіані») – 9:0. У третьому турі ФК «Тьорокбалінт» отримав від підопічних Ігоря Муски стільки ж, скільки і їхні попередники – 9:0. У 1/8 фіналу клуб Ігоря Муски обіграв ФК «Мезго» – 10:1. У ¼ фіналу ФК «Легенда» впевнено переграв ФК «Толно» – 8:1. У півфіналі берегівчани поступились угорцям «Динамо-стар» – 0:6. За регламентом клуби, які програли півфінальні матчі автоматично були нагороджені медалями за третє місце.

На рік старші дітлахи грали не гірше, та закінчили свої виступи також на півфінальному матчі. У груповому етапі підопічні Ігоря Муски розгромили «Динамо-стар» – 16:1. Далі клуб «Легенда» розбила футбольну академію «Брешиї» (Італія) – 5:0. В останній грі берегівчани перемогли латвійців із ФК «Добеле» – 8:0. У раунді16 (1/8 фіналу) підопічні Ігоря Муски не помітили угорський «ПВШК» – 5:0. Далі у Капошварі шляхом жеребу склалося справжнє закарпатське дербі. Берегівська «Легенда» проти «СДЮШОРУ» Ужгород. Підсумок був дивовижним, адже наші юні футболісти обіграли ужгородців – 4:0. У півфіналі «Легенда» поступилась сербському «Сіміуму» – 3:3 (по пенальті 3:4).

Ігор Муска повідомив, що два третімісця — це дуже важливий крок у розвитку дитячо-юнацького футболу в місті. Також головний тренер подякував батьківському комітету та ще колишньому футболісту берегівських ФК Миколі Беці за організацію в цій поїздці.

Новини Берегівщини