ЦВК оголосила початок виборів в перших двох територіальних громадах Закарпаття

Центральна виборча комісія призначила вибори 25 жовтня в Тячівській міській об’єднаній територіальній громаді та Вільховецькій сільській об’єднаній територіальній громаді.

Це стало можливим завдяки вступу в дію 5 вересня Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо організації проведення перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», згідно з яким погодження обласних рад для проведення виборів уже не є обов’язковим.

Комісія отримала звернення від голови ОДА Геннадія Москаля з проханням призначити перші місцеві вибори в добровільно об’єднаних територіальних громадах на Закарпатті, а саме: вибори Тячівського міського голови та депутатів Тячівської міськради, про добровільне об’єднання до якої прийняли рішення Русько-Полівська та Лазівська сільські ради та Вільховецького сілського голови та депутатів Вільховецької сільради Тячівського району, про добровільне об’єднання до якої прийняли рішення Добрянська та Вільховецько-Лазівська сільради.

Відтак, Центральна виборча комісія призначила вибори у вказаних об’єднаних територіальних громадах та оголосила з 8 вересня п.р. початок виборчого процесу перших зазначених місцевих виборів.

https://zakarpatpost.net