Москаль залишається головою Закарпатської ОДА до завершення повноважень Президента України

Опоненти нинішньої влади на Закарпатті запустили інформаційну «качку», начебто в грудні цього року Геннадій Москаль піде з посади голови ОДА на пенсію у зв’язку з досягненням 65-річного віку.

І тиражують цю «качку» з дня на день у своїх засобах масової дезінформації.

Нагадуємо, що згідно зі ст.8 Закону України «Про місцеві державні адміністрацій», голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду Президентом України за поданням Кабінету міністрів України на строк повноважень Президента України. А згідно із ч.3 ст.23 Закону України «Про державну службу» – «Граничний вік перебування на державній службі» – держслужбовцям, які займають посади першої категорії, за рішенням відповідного державного органу чи посадової особи, які здійснили призначення їх на посади, може бути продовжено перебування на держслужбі після досягнення ними 65-річного віку за їх згодою у зв’язку з потребам служби.

Г.Москаль має 1-й ранг державного службовця, присвоєний Президентом України ще в 2006р., його посада належить до першої категорії.

Повідомляємо, що згідно із ч.3 ст.23 Закону України «Про державну службу», Г.Москалю уже продовжено перебування на держслужбі після досягнення 65-річного віку, тобто він залишається на теперішній посаді голови Закарпатської ОДА до завершення повноважень Президента України.

Прес-служба Закарпатської ОДА