Москаль незадоволений розслідуванням ситуації в Мукачеві

Голова Закарпатської облдержадміністрації незадоволений результатами роботи тимчасової слідчої комісії щодо ситуації в Мукачеві.
Про це він заявив в інтерв’ю “Укрінформу”.

“У полі вітер. Навіть диму немає з їхніх висновків! Я таке міг написати за півгодини з Інтернету. По-перше, ТСК повинна вказати причини конфлікту. У висновках було написано: “боротьба між двома кланам” – але ні прізвищ керівників, ні назв кланів, нічого”, – зазначив Москаль.

За його словами, “ТСК повинна дати політико-правову оцінку”, а не прочитати лекцію про події 11 липня.

“Вони (ТСК) тут сиділи місяцями, але їх підпоїли, або підкупили, або вони працювали непрофесійно. Я б їм за роботу поставив нуль балів. А офіційної точки в цій історії не було і не буде”, – заявив глава Закарпатської області.

Москаль також задався питанням, чому правоохоронці не вживають заходів щодо членів “Правого сектора”.

“Чому, знаючи, де зараз знаходиться “Правий сектор”, міліція не вживає заходів? Або членство в “ПС” дає індульгенцію: так це розуміє суспільство: записуйся в “ПС” – і тобі пробачать усе! Чекаємо, кого в результаті покарають”, – зазначив він.

Нагадаємо, тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування перестрілки 11 липня в Мукачевому вважає, що конфлікт спровокований місцевим керівництвом Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки.

Як відомо, 11 липня цього року в Мукачевому сталося збройне зіткнення між “Правим сектором”, оточенням депутата Верховної Ради від “Волі народу” Михайла Ланьо та правоохоронцями. В результаті загинули кілька людей.

Причиною зіткнення, за однією з версій, були спроби перерозподілу контрабандних потоків, зокрема – контрабанди сигарет.

6 серпня Москаль повідомляв, що з 14 осіб, які брали участь у стрілянині, – “1 убитий, 2 здалися, 2 поранені, а інші (9 – ред.) знаходяться зі зброєю невідомо де”.

http://www.pravda.com.ua