Європарламент позбавив недоторканності Бейлі Ковача, який представляє угорську ультраправу партію «Йоббік»

Як повідомляє агентство AFP, 55-річного політика підозрюють у шпигунстві проти інститутів ЄС на користь Росії, передає Deutsche Welle.

Звинувачення на адресу Ковача з’явилися в угорській проурядовій газеті у травні 2014 року, незадовго до виборів у Європарламент. Прокуратура Угорщини заявляє про те, що політик контактує з представниками російських спецслужб починаючи з 2010 року. Ковач часто відвідує Москву і був спостерігачем на так званому референдумі в анексованому Криму. Політик заперечує звинувачення на свою адресу.

Рішення Європарламенту робить можливим проведення офіційного розслідування відносно Ковача. Якщо його провина буде доведена, політику загрожує від двох до восьми років позбавлення волі.

Раніше УНІАН повідомляв, що якщо факт шпигунства на користь іноземної держави проти інститутів Євросоюзу та Угорщини буде доведено, Бейлі Ковачу загрожує від двох до восьми років позбавлення волі. Якщо доведуть, що справа пов’язана з розкриттям державних таємниць – термін ув’язнення може бути максимальним для Угорщини – до 15 років.

http://www.unian.ua