Редактор закарпатського видання підозрює, що бюлетені на вибори насправді не зіпсовані, а їх хочуть використати за «правильних» кандидатів

Днями голова обласної виборчої комісії Микола Сличко повідомив, що близько 900 тисяч бюлетенів видрукуваних ЦВК для Закарпатської області є недійсними.

Причина – помилка в назві партії «Об’єднання Самопоміч», яку в бюлетенях назвали просто «Самопоміч», а це, як виявилось, назва зовсім іншої партії.

«Ми приймемо рішення про переділення коштів і передрук бюлетенів. Ми встигаємо це зробити до виборів, щоб голосування на Закарпатті відбулось», – запевнив Микола Сличко. Мова йде про 958 981 бюлетенів, які доведеться передрукувати.

Дещо згодом ГО «Опора» оприлюднила зразки зіпсованих бюлетенів, у яких чітко видно в чому саме помилка. Однак я переглянув десятки повідомлень на різних сайтах, і всюди на фото бачив один і той самий бюлетень.

У зв’язку з цим у мене виникли певні підозри. Почнемо з того, що досі не було оновлено склад Центральної виборчої комісії, який залишився із часів Януковича фактично у повному складі. Згодом були зафіксовані перші негативні сигнали, зокрема абсурдне рішення про незрозумілу нарізку виборчих округів у Берегівському районі. З цього приводу «КМКС» Партія угорців Закарпаття вже зверталася до ЦВК, однак марно…

І ось тепер виникла загадкова ситуація з бюлетенями. Як доказ був оприлюднений всього один бюлетень. А де ж інші? Існує вірогідність того, що ці бюлетені не є зіпсованими. У такому разі будемо мати наявність понад 900 тисяч «зайвих» бюлетенів, які певні зацікавлені особи зможуть вкинути в урни з голосами за «правильних» кандидатів. Тому хочу звернутися до правоохоронних органів, щоб вони суворо проконтролювали списання зіпсованих бюлетенів і відзвітували про це перед громадськістю. А щоб у виборців не виникало зайвих запитань та підозр, прошу відповідні органи опублікувати фото інших списаних бюлетенів. Не розумію, чому цього не було зроблено одразу. Люди й так зневірені та розчаровані, і дана ситуація вселяє ще більше недовіри до виборів і до влади.

Олег СЕМБЕР

http://karpatskijobjektiv.com