У Невицькому замку пропонують створити заповідник

Проект обласної Програми розвитку туризму та курортів на 2016-2020 рр. розмістять на сайті Закарпатської ОДА та офіційному туристично-інформаційному порталі “Вітаємо на Закарпатті”. Таким чином планують отримати пропозиції щодо розвитку туризму від громадськості.

Про це йшлося на засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку туризму під головуванням заступника голови Закарпатської ОДА Михайла Рівіса. У заході взяли участь представники туристичного бізнесу Закарпаття, Агентства регіонального розвитку, а також науковці та керівники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації.

Вирішено підготувати і проект розпорядження голови ОДА та проект рішення обласної ради, врахувавши надані членами координаційної ради пропозиції та зауваження.

Торкнулися під час засідання і питання збереження Невицького замку на Ужгородщині. Присутній на засіданні археолог Олександр Дзембас запропонував для збереження пам’ятки створити на території замку історико-археологічний заповідник. Цю пропозицію підтримали, відтак вирішили зібрати та оформити всі необхідні для цього документи.

Наступне засідання координаційна ради з питань туризму відбудеться 17 листопада. Тоді планують розглянути, зокрема, питання вдосконалення роботи екскурсоводів та методи просування туристичного продукту Закарпаття.

Джерело: прес-служба Закарпатської ОДА