Сьогодні в Ужгороді – уже третя вистава київського театру імпровізації «Чорний квадрат»

І вже традиційно актори Руслан Іваненко, Анна Яновіцька, Оксана Брагінець перед виставою зустрілися з журналістами у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ».
Особливості вистави надто розкривати не стали, зазначивши тільки: сюжет базується на тому, що дві пари обговорюють, як буде у третьої з питанням, яке винесено в назву вистави: “Чи є секс після РАЦСУ?”.

Як і чимало інших (але, запевнили, далеко не всі!) вистави колективу, ця базується на “підслуханому”, “підглянутому” у реальному житті. Також вистава, яку привезли ужгородцям – із циклу проектів “10 хвилин До і Після сексу”.

Однак хоч і про ЦЕ, актори вміють показати відверте, інтимне без пошлості. Кажуть, зазвичай, глядач перетворюється на кращого друга (подругу), з ким можна щиро порозмовляти і розуміє, що саме його, саме це і гризло, до того ж уже давно.

Спектаклі “Чорного квадрата” зазвичай із провокаційними назвами, змушують, однак, насамперед думати. Одна з акторок розповіла, що її сусіди, пара з уже дорослим сином, після однієї з вистав цього колективу не тільки знайшла “друге дихання” у стосунках, а й народили дитину.

Актори в Ужгороді чимало розповідали про свій театр загалом. Колектив сьогодні, крім виступів у різних містах України, в Києві дає вистави на 6 сценічних майданчиках. Чимало спектаклів – імпровізація, яку самі придумали і грають щоразу інакше, але є й постановки літературні, у тому числі “золота” класика.

 

 

 

 

 

Крім того, при театрі працює школа театрального мистецтва, до якої набір кожні півроку, буквально “з вулиці” і головна умова продовження роботи з колективом – викладатися душевно і морально. Яскравий приклад цього сьогодні можна буде побачити в Ужгороді.

До речі, актори традиційно підхоплюють якісь соковиті фрази у місті, куди приїздять і органічно вплітають їх у канву привезеної вистави. Кажуть, уже мають щонайменше 2 вислови, які зможуть “впізнати” і посмакувати ті, хто сьогодні піде на виставу о 19 годині в обласному драмтеатрі.

http://7dniv.info