Москаль: Мені до лампочки, що хтось не вважає мене інтелігентом

…Я поставив перед собою завдання — не здати обласну раду «Єдиному Центру». І виконав його, хай і з не інтелігентним виразом обличчя!
Геннадій Москаль не переймається, якщо хтось вважає його неінтелігентним. Про це він заявив у інтерв’ю місцевим ЗМІ, відповідаючи на питання про свою поведінку на першому пленарному засідання новообраної обласної ради.

— Знаєте, свою “інтелігентність” показали представники української влади в Криму, які палець об палець не вдарили, щоб зупинити окупацію півострова, — каже Г.Москаль. — У 2009 році, коли я був народним депутатом, першим заступником голови комітету по боротьбі з корупцією й організованою злочинністю, мене в терміновому порядку запросили в Уряд і призначили заступником міністра МВС — начальником ГУ МВС у Криму. Тому що вже тоді була загроза російського вторгнення на півострів.

І ми розробили чіткий план на випадок агресії з боку Росії: повністю блокувати російські аеродроми, закрити міжнародний аеропорт у Сімферополі, а на решту висадити курсантів і військових, тобто зробити все, щоб не допустити посадки російських літаків. А ще підірвати лінії електропередач, газопровід, перекрити водопостачання, підірвати Керченську переправу, виставити пости на Чонгарі й Армянску.

Те, що зараз частково роблять добровольчі батальйони й татари. Цей план був розроблений ще в 2009-му, то чому його ніхто не застосував у 2014-му? Тому що всі хотіли зберегти обличчя й залишитися інтелігентами! А де були наші, вибачте, “вошиві інтелігенти”, коли найняті Росією молодчики штурмом брали обласні адміністрації в Луганську й Донецьку? Тихенько сиділи собі збоку. Вони зберегли обличчя, зате здали частину Донбасу! Мені до лампочки, хто про мене що говорить.

Я поставив перед собою завдання — не здати обласну раду “Єдиному Центру”. І виконав його, хай і з не інтелігентним виразом обличчя! Тому що в іншому разі облрада використовувалася б для сепаратистських закликів і політичних прокламацій «ЄЦ». Витягли б із шафи притрушених нафталіном політичних “русинов” і тому подібне.

Подивіться, які заяви готує Балога для своїх кишенькових ЗМІ — про колючий дріт, “коктейлі Молотова”, нову революцію і т.д. Це той, що особисто агітував за Януковича в 2010-му, а далі вірно служив йому в уряді Азарова…

http://www.carpathia.gov.ua