Мукачево готуються до можливої епідемії

Чи готові медичні заклади до можливої сезонної епідемії грипу, вивчали представники міської влади Мукачева. Нараду на базі Мукачівської ЦРЛ провели керівники міста і медзакладу.

По всіх регіонах України збільшуються захворювання на грип H1N1, і кількість смертей зростає. На щастя, в Мукачеві не фіксують хворих на цей вид грипу, але медики готові оперативно надавати медичну допомоги. Шість років тому в центральній районній лікарні відкрито молекулярно-генетичну лабораторію із застосуванням полімеразно-ланцюгової реакції. Тут всього кілька годин можуть визначити штам вірусу грипу, що допоможе призначити правильне лікування для хворого.

«Лікарня на 100% забезпечена ліками, в тому числі й противірусними засобами. Окрім того, лабораторія буде працювати в посиленому режимі. За потреби хворих на грип будуть оперативно діагностувати і надаватимуть відповідне лікування. Головне при перших симптомах – звертатися до лікарів і не займатися самолікуванням», – каже начальник відділу охорони здоров’я міськвиконкому Любов Мандзич.

З усіма питаннями мешканці міста можуть звертатися до фахівців за телефонами: 2-20-31 ( районна поліклініка), 2-13-62 (дитяча поліклініка).

Джерело: Мукачівська міськрада