Генпрокуратура чинить тиск на антикорупційні організації, – ФРІ

Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Фундація регіональних ініціатив” поширила заяву, у якій засуджує намагання Генеральної прокуратури України (ГПУ) тиснути на громадські організації, що борються проти корупції.

«Як стало відомо, 22 березня Печерський суд Києва надав слідчим ГПУ доступ із правом вилучення речей та документів Центру протидії корупції (ЦПК), а також документів, які становлять банківську таємницю і знаходяться у володінні банків, які обслуговують організацію.

Ми розглядаємо такі дії Генеральної прокуратури та відповідні ухвали суду як прямий тиск на громадських активістів.

Центр протидії корупції на конкретних справах показав свою ефективність у антикорупційній діяльності. Протягом останніх років працівники цієї організації викрили численні корупційні схеми, зберігши для держави мільярди гривень»,  – йдеться у тексті заяви.

ФРІ вважає, що за діями Генпрокуратури та Печерського суду м. Києва ховається банальне прагнення залякати очільників Центру протидії корупції, які аргументовано і публічно критикують діяльність високопосадовців ГПУ, зокрема кандидатів на посаду Генерального прокурора України.

«Ця ситуація стала викликом для усього громадянського суспільства та народу України.

Такі загрозливі тенденції констатують одне – сучасні політики та високопосадовці не готові реформувати країну та змінювати своє мислення, що в умовах війни вкрай небезпечно і загрожує національній безпеці.

Ми дуже стурбовані останніми подіями і будемо діяти рішуче, щоб не допустити перетворення України на поліцейсько-прокурорську авторитарну державу!», – заявляють активісти.

 

zaholovok.com.ua