Удар по діяльності злочинних груп: на Закарпатті оголосили про спецоперацію «Кордон-2016»

На період з квітня по листопад оголошено про проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2016».

Головна мета – нанести удар по діяльності злочинних груп. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Основною метою операції має стати зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. Проводитиметься вона фактично на усій території держави.

Зазначається, що це фактично перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої будуть залучено й представників правоохоронних органів сусідніх країн. Також вперше в ході операції будуть здійсненні комплексні перевірки злітно-посадкових майданчиків, аеродромів та причалів, відпрацьовані місця можливого накопичення незаконних мігрантів та об’єкти компактного проживання іноземців, посилено заходи контролю в прикордонних районах тощо.

План операції на 2016 рік відпрацьовано з урахуванням минулорічного досвіду та нових викликів і загроз. Слід нагадати, що минулого року прикордонники спільно з представниками інших правоохоронних органів затримали 1975 незаконних мігрантів. Ще понад 230.000 іноземців не були пропущені через кордон, як потенційні незаконні мігранти.

Також сплановано низку інших практичних заходів, спрямованих на протидію загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів та зброї.

http://www.mukachevo.net