Звільнено водія автобуса, який неналежно вів себе з пасажирами

Водія автобуса маршруту №9 в Ужгороді, який “відзначився” тим, що виставив за двері школярів та ще й брутально розмовляв із жінкою, яка зробила йому за це зауваження, звільнили.

Нагадаємо, 19 березня ужгородка Руслана Ломпей написала у Фейсбук про те, як стала свідком інциденту, коли водій не захотів везти дітей без оплати, хоча таке рішення разом із підвищенням тарифів прийняв виконком Ужгородської міськради. За кілька днів ситуацію розглянули в міській раді, куди запросили жінку, яка також офіційно написала скаргу, представника перевізника “Паннонія Авто-Центр” та самого водія.

А згодом перевізник прийняв рішення звільнити водія, що й зроблено наказом №261-К.

Сьогодні на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту Ужгородської міськради також були питання щодо поведінки водіїв, зокрема, 15-го маршруту. Депутат від мікрорайону Доманинці, де пролягає цей маршрут, Юрій Станко нещодавно подав скаргу, що водії не зупиняються, коли бачать, що на зупинці лише школярі, а також не дотримуються графіків руху. Однак під час сьогоднішнього засідання депутат запевнив, що проблему вже вирішили.

Голова комісії Іштван Цап зазначив: “На жаль, у цих питаннях маємо справу з людським фактором, емоціями, тому проблеми час від часу виникають. Однак, зважаючи на кількість автобусів (152) і тисячі пасажирів, яких вони перевозять – ідеться не про системні порушення. Це ще раз засвідчує ефективність того, що всі вимоги і відповідальність чітко прописали в угодах із перевізниками, які виграли конкурс. Вдячні також ужгородцям, які допомагають наводити лад в цій та інших сферах міського господарства”.

rada-uzhgorod.gov.ua