У НПП “Синевир” вивчали життя кажанів

Відбувся черговий тренінг щодо роботи з бет-детекторами задля вивчення видового складу, просторового розподілу та біотопічних преференцій рукокрилих на території об’єктів природно-заповідного фонду Карпат. НПП «Синевир» на семінарі представляв заступник директора парку з науково-дослідної роботи, кандидат біологічних наук Юрій Тюх.

У тренінгу взяли участь німецькі та українські експерти, які спеціалізуються на вивченні кажанів, представники 9-ти національних природних парків, а саме: «Синевир», «Зачарований край», Ужанський, Карпатський, «Сколівські Бескиди», «Верховинський», «Вижницький», «Черемоський», «Гуцульщина». Ці природно-заповідні установи беруть участь у проекті «Збереження Карпатських пралісів», який впроваджується Українським товариством охорони птахів (партнер міжнародної природоохоронної асоціації BirdLife International) у співпраці та за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства.

У ході тренінгу проаналізовано результати, отримані за допомогою бет-кодерів за 2015 рік та визначено основні напрямки роботи у 2016 році. Окрім теоретичної частини, учасники семінару пройшли практичне навчання з акустичного моніторингу кажанів. Іноземні тренери ознайомили учасників навчання з телеметричними приладами, за допомогою яких можна проводити роботу з дослідження кажанів. Вона є досить клопітка, але тільки так можна достовірно отримати відомості про видовий склад та чисельність цих видів на певній території.

НПП «Синевир»